Fasole Alba cu Carnati in Crusta de Aluat Fraged cu Cimbru
Fasole alba, chiftele obtinute din carnati si aluat fraged cu gust de cimbru adunate toate intr-o farfurie delicioasa, hranitoare, cu un gust rotund, plin de arome traditionale.
Ingrediente:
- 500 grame de fasole alba prefiarta
- 500 grame carnati proaspeti
- o ceapa rosie mare
- suc de rosii 400 ml
- morcovi 2 bucati
- sare, cimbru
- ulei - 4 linguri
Pentru aluat:
- faina 250 grame
- unt 150 grame
- sare, cimbru
Am inceput prin a incalzi prin a incalzi cuptorul la 230 grade Celsius iar apoi m-am ocupat de carnati pe care i-am transformat in mici chiftelute. Cum? am crestat pielita cu un cutit foarte ascutit si am extras carnea careia i-am dat forma de chiftelute.
Am tocat ceapa si am ras morcovii iar apoi le-am pus la calit intr-o tigaie groasa de fonta cu 4 linguri de ulei, am adaugat sarea si cimbru uscat, am amestecat bine si le-am lasat la foc moale sa se patrunda bine.
Acand legumele au fost bine patrunse am pus in tigaie chiftelele din carnati si le-am lasat cateva minute pana cand s-au albit pe toate partile.
A venit momentul sa adaugam fasolea alba si apoi sucul de rosii si sa lasam totul pe foc pentru 10-15 minute pentru a se gati chiftelele si rosiile.
Am mai adaugat cateva fire de cimbru si apoi dupa cateva minute am stins focul si am mutat toata compozitia intr-un vas de ceramica pentru cuptor.
Aluatul fraged l-am pregatit intr-un bol framantand faina, untul la temperatura camerei un praf de sare si cimbru macinat fin pana cand am obtinut un aluat sfaramicios, nelegat.
Am presarat aluatul fraged peste fasolea cu carnati si dat dat-o la cuptor circa 40 minute pana cand aluatul a fost copt si a prins o crusta frumoasa.
Am servit cu ceapa rosie dar merge excelent si cu muraturi taranesti.