Reteta Salau in sos de vin cu usturoi si rosii cherry este usor de pregatit, sanatoasa si foarte gustoasa.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 bucati de salau (circa 1 kg)
- 1 capatana de usturoi
- 1 sticla de vin alb - preferabil Chardonnay
- 10 rosii cherry bine coapte si dulci
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 ardei iute
- 2-3 legaturi de patrunjel
Am pus 4 bucati mari de salau la cuptor dupa ce le-am sarat si piperat. Le-am lasat la cuptor circa 45 minute pana cand peste a fost bine gatit iar apoi le-am scos intr-un vas de sticla termorezistenta.
Am pus 4 linguri de ulei de masline intr-un wok si am adaugat imediat usturoiul zdrobit si ardeiul iute curatat de seminte si taiat subtire. Le-am tinit la foc moale si am amestec tot timpul pentru a ma asigura ca nu se arde usturoiul.
Cand usturoiul a inceput sa se ingalbeneasca am adaugat rosiile taiate in jumatati si am dat focul mare. Am amestecat totul si am lasat pe foc vreo 3-4 minute pana cand rosiile s-au patruns.
Am adaugat vinul si dupa 3-4 minute patrunjelul foarte bine tocat, am acoperit cu un capac, am stins focul si am lasat cateva minute pentru ca toate aromele sa se amestece.
Apoi am rasturnat sosul fierbinte peste bucatile de salau copt la cuptor, am acoperit le-am lasat deoparte cat timp am preparat mamaliga.
Farfuriile arata minunat iar gustul .... iti aduce aminte de o seara de vara petrecuta intr-o cherhana la Vama Veche.