×
Informații legislative

Când vizitați un site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informații, care ar putea fi despre dvs., despre preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. (computer, tableta sau telefon), sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Puteți afla mai multe despre modul în care folosim cookie-urile pe acest site și pentru a împiedica setarea cookie-urilor esențiale, făcând click pe diferitele rubrici ale categoriilor de mai jos. Totuși, dacă faceți acest lucru, aceasta poate afecta experiența dvs. pe site și serviciile pe care le putem oferi.

Reteta Salau la Cuptor in Sos de Vin, Usturoi si Rosii Cherry

In: Retete

Reteta Salau in sos de vin cu usturoi si rosii cherry este usor de pregatit, sanatoasa si foarte gustoasa.

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 4 bucati de salau (circa 1 kg)

- 1 capatana de usturoi

- 1 sticla de vin alb - preferabil Chardonnay

- 10 rosii cherry bine coapte si dulci

- 4 linguri de ulei de masline

- 1 ardei iute

- 2-3 legaturi de patrunjel

salau la cuptor cu sos de vin usturoi si rosii cherry 1

Am pus 4 bucati mari de salau la cuptor dupa ce le-am sarat si piperat. Le-am lasat la cuptor circa 45 minute pana cand peste a fost bine gatit iar apoi le-am scos intr-un vas de sticla termorezistenta.

salau la cuptor cu sos de vin usturoi si rosii cherry 2

Am pus 4 linguri de ulei de masline intr-un wok si am adaugat imediat usturoiul zdrobit si ardeiul iute curatat de seminte si taiat subtire. Le-am tinit la foc moale si am amestec tot timpul pentru a ma asigura ca nu se arde usturoiul.

salau la cuptor cu sos de vin usturoi si rosii cherry 3

Cand usturoiul a inceput sa se ingalbeneasca am adaugat rosiile taiate in jumatati si am dat focul mare. Am amestecat totul si am lasat pe foc vreo 3-4 minute pana cand rosiile s-au patruns.

Salau la cuptor in sos de vin usturoi si rosii cherry 5

Am adaugat vinul si dupa 3-4 minute patrunjelul foarte bine tocat, am acoperit cu un capac, am stins focul si am lasat cateva minute pentru ca toate aromele sa se amestece.

Apoi am rasturnat sosul fierbinte peste bucatile de salau copt la cuptor, am acoperit le-am lasat deoparte cat timp am preparat mamaliga.

Salau la cuptor in sos de vin usturoi si rosii cherry 6

Salau la cuptor in sos de vin usturoi si rosii cherry 7

Farfuriile arata minunat iar gustul .... iti aduce aminte de o seara de vara petrecuta intr-o cherhana la Vama Veche.

Salau la cuptor in sos de vin usturoi si rosii cherry 9

Top