Reteta Chec Sarat cu Masline si Porumb
Checul Sarat cu Masline si Porumb este un aperitiv delicios si usor de pregatit. Poate fi gatit intr-o multime de variante dupa gustul si imaginatia fiecaruia pentru ca puteti inlocui oricare dintre ingredientele umpluturii. Puteti sa inlocuiti porumbul cu gogosari murati sau ardei copti sau chiar castraveti murati. Puteti inlocui cascavalul cu branza telemea iar in loc de jambon poate fi orice alt mezel.
Ingrediente:
- masline 200 grame
- cascaval 200 grame
- jambon 200 grame
- porumb 150 grame
- faina 150 grame
- oua 6 bucati
- ulei 4 linguri
- praf de copt 1 lingurita si jumatate
Am incins cuptorul la 200 grade Celsius si apoi am batut ouale cu mixerul, la viteza maxima, pana cand si-au dublat volumul. Am adaugat faina in ploaie cate putin si am incorporat-o foarte bine.
Apoi am adaugat praful de copt si am continuat sa amestec cu mixerul. La final am adaugat si uleilul. Am incorporat cu mixerul. Apoi am adaugat porumbul bine scurs si am renuntat la mixer amestecand cu o spatula.
Am pus si restul de ingrediente, am amestecat totul ...
Am trunat compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu faina dar la fel de bine puteti sa folositi hartie de copt.
Iar la final am ornat cu cateva linii de ketchup.
Am dat totul la cuptor pentru 40 minute si inainte de a a scoate checul am verificat cu o scobitoare ca este bine copt.
Pentru ca nu am mai avut rabdare l-am taiat si servit cald dar este perfect pentru a fi servit rece de la frigider.