Reteta Paste la Cuptor cu Bacon si Mozzarella
O reteta simpla si usor de preagatit pentru cina din timpul saptamanii cand timpul este scurt, afara se intuneca repede si iti doresti sa mananci ceva bun, cald si hranitor.
Ingrediente pentru 3 portii:
- Paste (de orice fel, dupa preferinta) : 200 grame
- Bacon cubulete: 200 grame
- Mozzarella (mai uscata): 200 grame
In primul rand am pus o oala cu apa si o lingurita de sare pe foc si cand a dat in clocot am adaugat pastele pe care le-am salat sa fiarba conform instructiunilor de pe cutie.
Intre timp am incins foarte bine o tigaie subtire de teflon si am prajit bacon-ul fara sa adaug nici un pic de ulei. La un moment dat am scurs zeama care se stransese in tigaie si am continuat pe foc pana cand am obtinut bucatele de bacon uscate si crocante. Am dat tigaia la o parte.
Pastele scurse bine apa le-am impartit in cele 3 vase de ceramica apoi am adaugat mozzarella rasa si baconul.
Am amestecat totul foarte bine si am mai presarat deasupra mozzarella api le-am dat la cuptorul incins la 200 grade Celsius.
Dupa circa 20 minute cand s-au rumenit frumos am scos pastele din cuptor si le-am lasat sa se raceasca pentru cateva minute.
Apoi le-am desprins usor cu un cutit de pe marginile vasului si le-am rasturnat in farfurie.
Le puteti servi asa, simple, sau cu un sos de paste ales dupa gustul Dvs.