Reteta pentru un Pranz cu Ciuperci, Spanac si Rosii Cherry
O masa de pranz vegetariana pregatita in circa 20 minute pentru 2 persoane este ceea iti doresti atunci cand vrei sa mananci sanatos si fara multe calorii.

A pus tigaia de fonta la incins si intre timp am curatat, spalat, tocat ingredientele.
Cand tigaia a fost foarte bine incinsa am pus o lingura de ulei de masline aromatizat si apoi ciupercile taiate feliute subtiri si le-am lasat pana cand au prins o culoare frumoasa aramie si au fost bine patrunse. Am avut grija sa amestec din cand in cand pentru a ma asigura ca nu se ard. Apoi am scos ciupercile pe o farfurie.

In tigaia incinsa am mai adaugat o lingura de ulei si imediat ceapa verde si usturoiul tocate fin. Peste ele am presat un praf de sare de mare si piper - ceva mai mult - pentru ca imi doream ceva mai picant.
Am tinut pe foc repede amestecand continuu pana cand ceapa a inceput sa se rumeneasca apoi am adaugat rosiile cherry taiate in jumatati si am lasat totul la foc repede inca vreo 2 -3 minute pana cand s-au gatit si rosiile.

Atunci am adaugat cei 10 ml de Aceto Balsamico de Modena si frunzele de spanac.


Am amestecat totul bine apoi am pus si ciupercile si alunele pe care le-am zdrobit inainte cu un cutit cu lama lata.

Dupa inca 3 minute pranzul era gata de a fi servit.

Ingrediente:
- 10 ciuperci medii
- 1 punga de baby spanac (200 grame)
- o legatura de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- o mana de rosii cherry
- o mana de alune neprajite
- ulei de masline in care am pus la pastrare de vreo 2 saptamani un ardei chilli foarte iute si 2 catei de usturoi
- sare de mare
- piper rosu, verde si negru
- 10 ml de Aceto Balsamico

