×
Informații legislative

Când vizitați un site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informații, care ar putea fi despre dvs., despre preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. (computer, tableta sau telefon), sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Puteți afla mai multe despre modul în care folosim cookie-urile pe acest site și pentru a împiedica setarea cookie-urilor esențiale, făcând click pe diferitele rubrici ale categoriilor de mai jos. Totuși, dacă faceți acest lucru, aceasta poate afecta experiența dvs. pe site și serviciile pe care le putem oferi.

Vrabioara de Vitel la Cuptor

In: Retete

Vrabioara de Vitel la Cuptor gatita incet, foarte incet.

Pentru ca am gasit 4 bucati uriase de vrabioara de vitel cu os - aveau 2.3 kg - care mi-au facut cu ochiul in galantarul macelarului am decis sa-mi dedic jumatate de zi pentru a pregati ceva cu adevarat delicios.

In primul rand am condimentat foarte bine bucatile de carne cu sare roz de Himalaya si piper din belsug si dupa gust (din cel rosu si alb si verde) macinat in mojar impreuna cu o lingurita de chimion.

vrabioara-vitel-cuptor-carnea-condimentata-mananci-acasa

si le-am asezat intr-un vas gros de fonta.

Am adaugat 6 cartofi pe care i-am lasat intregi si vreo 3 morcovi dulci si subtirei.

vrabioara-vitel-cuptor-cu-legume-mananci-acasa

Am dchis o sticla de vin rosul dulce, aromat si zglobiu pe care am sacrificat-o in intregime si la final, inainte sa asez capacul greu de fonta am presarat cu generozitate foi de dafin si ramurele de cimbrisor salbatic din rezerva strategica.

vrabioara-vitel-cuptor-am-adaugat-vin-rosu-mananci-acasa

Am pus totul in cuptor la 150 grade Celsius si le-am uitat acolo vreo 3 ore

vrabioara-vitel-cuptor-dupa-3-ore-la-cuptor-mananci-acasa

cand am decis ca este un moment bun sa adaug si un borcan intreg de suc de rosii de casa - din acela fara conservanti. 

Le-am lasat la cuptor inca vreo 2 ore si gata. 

vrabioara-vitel-cuptor-scos-din-cuptor-mananci-acasa

Carnea se topeste in gura, Maduva este delicioasa iar cartofii sunt bine patrunsi, aromati si fragezi.

Arata minunat in farfurie dar nu am avut decat putin timp pentru a face fotografii. Banuiti de ce....

vrabioara-vitel-cuptor-bun-de-servit-mananci-acasa

Daca va plac retetele noastre dar nu aveti timp sa le gatiti puteti sa comandati mancare gatita pentru acasa fie online la www.mananciacasa.ro fie telefonic la 031-0050460. 

Top