Apple Crumble este un desert gust si usor care arata atat de bine incat este excelent pentru a fi servit musafirilor la orice fel de petrecere.
Am folosit 6 mere de dimensiune medie spre mica, 100 grame de unt, 4 linguri de zahar brun nerafinat, 6 linguri de ovaz, 2 lingurite de scortisoara macinata, 2 linguri de musli cu fructe, o mana de nuci si coaja de la o portocala.
Pentru topping a scos de la rece o cutie de 200 grame de creme fresh si 60 ml de sirop de zahar cu vanilie
Am taiat merele cubulete cat mai mici si le-am pus la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Deasupra am adaugat zaharul brun, scortisoara si coaja de la o portocala
Am dat focul mic si am amestec permanent pana cand zaharul s-a caramelizat iar apoi am adaugat ovazul, musli si nucile.
Am continuat sa amestec cu grija inaca vreo 5-6 minute panac merele au fost patrunse dar fara sa se inmoaie si am luat cratita de pe foc. Am impartit compozitia in vase mici de ceramica si le-am dat la cuptprul incins la 200 grade Celsius pentru circa 30 minute.
Apoi am scos vasele din cuptor si le-am lasat sa se raceasca.
Sunt perfecte pentru a fi consumate calde cu o cupa de inghetata de vanilie sau reci cum am facut noi cu crema de vanilie.
Pentru ca era tarziu am pus vasele de ceramica in frigider si le-am pastrat pentru a doua zi.
Le-am scos din vasele in care au fost coapte si le-am servit cu crema de vanilie obtinuta prin mixarea a 200 grame de creme fresh cu 60 ml de sirop de zahar cu vanilie.
Va este pofta de Apple Crumble si nu aveti timp sa-l preparati singuri? Puteti comanda online cu Click AICI sau telefonic la 031-0050460.