×
Informații legislative

Când vizitați un site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informații, care ar putea fi despre dvs., despre preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. (computer, tableta sau telefon), sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Puteți afla mai multe despre modul în care folosim cookie-urile pe acest site și pentru a împiedica setarea cookie-urilor esențiale, făcând click pe diferitele rubrici ale categoriilor de mai jos. Totuși, dacă faceți acest lucru, aceasta poate afecta experiența dvs. pe site și serviciile pe care le putem oferi.

Paste cu Carne de Vita, Ardei Capia si Masline

In: Retete

Am facut Paste cu Carne de Vita, Ardei Capia si Masline intr-o seara pentru cina si a fost o decizie foarte buna uitandu-ma in farfuriile copiilor la finalul mesei.

Revenind la reteta de Paste cu Carne de Vita, Ardei Capia si Masline am folosit: 300 grame de paste integrale dar merg la fel de bine orice fel de paste, 400 grame de carne de vita tocata, 2 ardei capia, 1 ceapa medie, 3 catei de usturoi, 15 masline negre uscate pe care le-am adus din Thassos, o legatura de patrunjel, un pahar de vin dulce si aromat de Madeira cu mentiunea ca puteti sa folositi orice fel de vin rosu de calitate, 400 ml de sos de rosii, busuioc uscat, sare, piper.

paste-carne-vita-ardei-masline

Am pus o oala de apa la fiert si am adaugat o lingurita de sare iar apoi am inceput sa pregatesc sosul.

Intr-o tigaie groasa de fonta am incins 3 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece adus tot din Thassos si am adaugat ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, masline fara simburi si ardeii capia taiati julien. Am lasat totul sa se caleasca pana cand au inceput sa se inmoaie dar inainte de a se arde usturoiul.

paste-carne-vita-ardei-masline-gatit1  paste-carne-vita-ardei-masline-2

Apoi am adaugat carnea de vita si pentru ca incepuse sa fiarba apa am adaugat si pastele in oala.

paste-carne-vita-ardei-masline-3  paste-carne-vita-ardei-masline-4

Am lasat carnea pe foc impreuna cu legumele pana cand s-a albit si apoi am adaugat paharul de vin si am lasat totul cateva minute pana cand s-a evaporat alcoolul si a ramas doar aroma dulceaga a vinului impregnata in carnea de vita. Intre timp am adaugat o mana de busuioc uscat, sare si piper in sucul de rosii si am amestecat totul cu blenderul penytru a obtine un suc de rosii condimentat si fin.

paste-carne-vita-ardei-masline-4  paste-carne-vita-ardei-masline-5

Am adaugat sosul de rosii am lasat 5 minute sa firaba impreuna

paste-carne-vita-ardei-masline-6  paste-carne-vita-ardei-masline-7

iar apoi am adaugat pastele fierte si patrunjelul tocat marunt, am amestecat bine si am stins focul.

paste-carne-vita-ardei-masline  paste-carne-vita-ardei-masline-8

Arata foarte bine in farfurii si se poate servii, dupa gust, cu parmezan sau fara.

paste-carne-vita-ardei-masline

Top