×
Informații legislative

Când vizitați un site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informații, care ar putea fi despre dvs., despre preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. (computer, tableta sau telefon), sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Puteți afla mai multe despre modul în care folosim cookie-urile pe acest site și pentru a împiedica setarea cookie-urilor esențiale, făcând click pe diferitele rubrici ale categoriilor de mai jos. Totuși, dacă faceți acest lucru, aceasta poate afecta experiența dvs. pe site și serviciile pe care le putem oferi.

Placinta Irlandeza din Curcan

In: Retete

Reteta Placinta Irlandeza din Curcan

Placinta Irlandeza din Curcan este un fel de mancare specific pentru sezonul rece si pe langa gustul bogat si plin aduce un aport de proteine, vitamine si minerale atat de necesare in zilele scurte si racoroase.

Este o reteta care se pregateste destul de usor si pentru care nu aveti nevoie decat de o tigaie mare de fonta sau de o tava mai groasa care sa pota fi utilizata atat pe foc cat si in cuptor.

Ingrediente:

- carne tocata de curcan: cca. 1 kg - Eu am ales sa dezosez si sa toc singur un curcan de curte.

- cartofi: 8-10 cartofi mici spre medii

- morcov: 1 buc

- pastarnac: 1 buc

- usturoi: 1 capatana

- ceapa: 2 cepe medii

- marar: 1 legatura

- suc de rosii: 300 grame

- sare, piper, oregano dupa gust

- mustar: 1 lingura

- amidon din porumb: 1 lingura

- ulei de masline: 4 linguri

placinta-irlandeza-curcan-1

Am dezosat curcanul de curte, am taiat carnea bucatele mici si am tocat-o cat de fin s-a putut in robotul de bucatarie

placinta-irlandeza-curcan-2  placinta-irlandeza-curcan-3

Apoi am incins 4 linguri de Ulei de Masline aromatizat cu ardei rosu foarte iute si am pus ceapa tocata fin, usturoiul maruntit si condimentele bine rasnite. Dupa cateva minute, timp in care ceapa si usturoiul s-au inmuiat fara sa se arda am adaugat carnea tocata de curcan.

Dupa ce carnea s-a albit toata am adaugat sucul de rosii si am amestecat totul pe foc mediu inca 7-8 minute pana cand carnea a fost gatita bine.

placinta-irlandeza-curcan-5  placinta-irlandeza-curcan-7

Apoi am adaugat o lingura de mustar si una de amidon din porumb, am amestecat si am lasat 5 minute pentru ca amidonul sa produca efect si totul sa se inchege intr-un amestec delicios si untos.

placinta-irlandeza-curcan-9  placinta-irlandeza-curcan-12

La final am adaugat mararul tocat fin, l-am incorporat si am stins focul pentru a ma ocupa de legume pe care le-am fiert in apa fara sare pentru 20-30 minute (in timp ce pregateam compozitia de carne)

placinta-irlandeza-curcan-13  placinta-irlandeza-curcan-17

Am scurs legumele am adaugat peste ele sare de mare, un pic de nucsoara rasa si un gat de sticla de ulei de masline apoi le-am zdrobit bine dar avand grija sa nu le transform intr-un piure fin.

Ceea ce am obtinut, un amestec aromat, plin de savoare de la pastarnac si dulceata de la morcov, am asezat in catita de fonta, peste compozitie de carne. 

placinta-irlandeza-curcan-18  placinta-irlandeza-curcan-19

Atentie: nu presati cartofii, aveti grija sa acoperit intreaga suprafata dar lasa-ti legumele asa cum se aseaza ele pentru ca odata copate in cuptor se va vorma o crusta delicioasa :)

placinta-irlandeza-curcan-20  placinta-irlandeza-curcan-21

Am pus totul la cuptorul incins la 230 grade Celsius pentru circa 40 minute sau pana cand obtineti deasupra o crusta rumenita si crocanta.

placinta-irlandeza-curcan-22

Dupa ce s-a racit un pic am servit-o cu glazura de aceto balsamico si suc de rosii picant,

placinta-irlandeza-curcan-30

Top