×
Informații legislative

Când vizitați un site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informații, care ar putea fi despre dvs., despre preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. (computer, tableta sau telefon), sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Puteți afla mai multe despre modul în care folosim cookie-urile pe acest site și pentru a împiedica setarea cookie-urilor esențiale, făcând click pe diferitele rubrici ale categoriilor de mai jos. Totuși, dacă faceți acest lucru, aceasta poate afecta experiența dvs. pe site și serviciile pe care le putem oferi.

Placinta din Piept de Pui cu Praz , Ardei si Porumb

In: Retete

Placinta din Piept de Pui cu Praz , Ardei si Porumb un fel de mancare hranitor, gustos si sanatos recomandat in zilele reci de toamna pentru ati crea o stare de confort si bine dupa o zi de munca.

Am folosit 2 piepturi de pui, un praz mare, 2 ardei rosii, o cutie de porumb, parmezan, amidon din porumb, un pahar de vin alb dulce, si doua foi de aluat pentru foetaj, piper alb, rosu si verde, sare si oregano

Am taiat pieptul de pui in cubulete cat de mici se poate si le-al condimentat bine cu sare si oregano iar apoi le-am pus la calit intr-o tigaie in care am incins ulei de masline estravirgin presat la rece adus din Thassos

  

Cu tigaia sfaraind la foc repede am amestecat continuu pieptul de pui ca sa nu se arda si cand a inceput sa sa rumeneasca l-am scos pe o farfurie. Am tocat ardeiul si prazul si am adaugat un pic de ulei in tigaia in care am prajit carnea.

  

Apoi am adaugat legumele in uleiul incins si piperul macinat in mojar impreuna cu sarea roz de Himalaya si le-am calit pana cand au inceput sa se inmoaie. Atunci si un pahar de vin alb dulce si am lasat totul pe foc mic pana cand s-a evaporat alcoolul din vin si a ramas doar aroma de strugure si dulceata a patruns in legume.

  

Am adaugat bucatile de piept de pui, porumbul, vreo 50 grame de parmezan ras si o lingura de amidon din prorumb, am amestecat totul bine si am lasat pe foc pana cand a inceput sa se inchege o compozitie delicioasa pentru placinta.

  

Am oprit focul si m-am ocupat de aluat pe care l-am intins si am asezat o prima foaie pe fundul unui vas rotund din sticla termorezistenta unsa din timp cu un pic de unt.

  

Am umplut vasul cu umplutura pe care am presat-o bine ca sa ocupe tot spatiul si am asezat deasupra cealalta foaie de aluat.

  

Apoi am taiat surplusul de aluat si am presat marginile de jur imprejur cu o furculita, am intepat de multe ori foaia de aluat de deasupra si aum uns totul bine cu un ou batut.

  

Am pus placinta in cuptorul incins la 230 grade Celsius pana cand s-a rumenit frumos iar apoi am scos-o pe un gratar si am lasat-o la racit cat de mult s-a putut...

Se poate servii calda sau rece dupa preferinta. Eu am ales sa o servesc cu o glazura din otet balsamic obtinut din vin rosu dar merge la fel de bine cu o salsa picanta sau chiar cu ketchup.

Puteti comanda aceasta Placinta din Piept de Pui cu Praz, Ardei si Porumb AICI sau  telefonic la 031-0050460.

Top